Wat gebeurt er als Sjors aan het stuur van Cheffie blijft sjorren en trekken? Cheffie raakt uit de koers en schiet de berm in. Hij probeert uit alle macht op de weg te blijven die hij (met zijn bedrijf) voor ogen heeft.
Sjors is te goedertrouw, vasthoudend, houdt niet van onduidelijkheid en is zoekende. Hij blijft daarom aan het stuur van Cheffie trekken en sjorren.
En dan… is daar het obstakel! Hij meldt zich ziek!
Sjors… kan zijn arbeid niet meer leveren, vindt hij. Cheffie… is onthutst, verward en teleurgesteld. Hij probeert (moet ook) zijn weg voortzetten met zijn andere (extra) Sjorsen.
Oh ja… op de achterbank van deze auto zitten ook nog de (wettelijke verplichtingen) arbodienst, de verzekeraar en het UWV. Die proberen in deze onduidelijkheid ook aan het stuur van werkgever Cheffie te trekken en sjorren.
Ziet u het plaatje al helemaal voor u?
Mag ik u uitnodigen om even de tijd te nemen om uw eigen praktijkervaringen hierin mee te nemen? Herkent u iets in het bovenstaande (illustratieve) plaatje?
Vooral hoe bij een onduidelijke rolverdeling en (aan) sturing het langzaamaan ontzettend fout kan gaan tussen werkgever Cheffie en werknemer Sjors. De arbodienst, de verzekeraar en het UWV dan hun eigen spoor (protocollen) gaan volgen en de regie (het stuur) gaan overnemen. Resultaat is dan net als bij een verkeersongeluk: stuurloos, ravage en verwarring alom.
Mag ik u meenemen in een ander (illustratief) plaatje?
Hoe zou het eruit zien wanneer Cheffie duidelijk en krachtig (aan) stuurt? En samen met Sjors, vanuit hun behoeften, de arbodienst, de verzekeraar en het UWV in een duidelijke (advies) rol brengen.
Cheffie heeft wel een TomTom nodig?
Daarvoor heeft hij (voor alle inzittenden zichtbaar) de CaseCase (casemanager) op zijn dasboard zitten. CaseCase is zijn navigator en wijst hem de weg op de emotionele-, financiële-, juridische- en medische gebieden. Zo kan Cheffie zijn stuur stevig in eigenhanden houden en niemand die meerijd zal de behoefte krijgen om aan zijn stuur te komen. Met een duidelijk verzuim- en inzetbaarheidsbeleid kan u de werknemer, de arbodienst, de verzekeraar en het UWV goed aansturen.
Door eigen regie en maatwerk optimale inzetbaarheid!
Kostenbesparend voor de werkgever en inkomensbehoud voor de werknemer! Wilt u weten hoe u de (eigen) regie kunt houden? Mail of bel ons.
Coen Splinter
Senior Casemanager?/?Inzetbaarheidscoach
Aandacht Arbo
Zeestraat 80
1942 AS Beverwijk
T: 0251 27 38 83
Plaats een reactie